Betalingssysteem

Compleet betalingssysteem met volledige controle

In BUKAZU kunt u de betalingen van de huurders bijhouden, zodat u direct een seintje krijgt als iemand te laat betaald. Ook heeft u overzicht over de betalingen die u als verhuurder aan de eigenaren moet doen.

Het systeem is zo ingericht dat u als verhuurder meldingen krijgt wanneer er wat ontvangen of betaald moet zijn. U heeft zowel de boekingen als de betalingen overzichtelijk in één systeem.


Bewaken van alle betalingen

In BUKAZU kunt u eenvoudig betalingen van huurders bijhouden. Deze informatie wordt gebruikt om te kijken of de huurder voldoende heeft (aan)betaald, welk bedrag nog betaald moet worden en of de huurder tijdig betaald. Na betaling van de huurder ontvangt deze direct een betalingsbevestiging. Ook kan de huurder in de eigen omgeving (login) bekijken dat de betaling gedaan is. Het systeem meldt u wanneer er een probleem met de betaling is. U hoeft dit niet meer apart bij te houden.


Uitgebreid mailsysteem voor betalingen

In het BUKAZU boekingssysteem staan vele mails naar huurder, eigenaar, beheerder en/of schoonmaak voorgeprogrammeerd. U bepaalt zelf welke mails wel en welke niet verstuurd worden. Op het plaatje rechts is te zien welke mails bij een bepaalde boeking verstuurd zijn. Een boekingsbevestiging, betalingsbevestiging, herinnering, aanmaning, factuur voor tweede betaling, enz. Bij deze mails kunt u eigen bijlages toevoegen. U bepaalt het tijdstip waarop een mail verstuurd wordt. Bij elke boeking staat een overzicht wanneer welke mail naar wie verstuurd is.

Door op de knop ‘opnieuw verzenden’ te klikken, stuurt u de mail eenvoudig nogmaals.


Snelle terugbetaling van de borg

Het reserveringssysteem geeft het moment aan dat een borg terugbetaald moet worden. U gaat naar de eindafrekening van een boeking en voegt eventueel extra posten toe die de gasten nog moeten betalen of vult restituties in als de gasten nog geld terugkrijgen. Als dit klaar is, klikt u op ‘eindafrekening opmaken’ en krijgt de huurder een eindafrekening per mail met terugbetaling van de borg en eventuele extra kosten die u hebt ingevuld.


Eenvoudig verwerken van annuleringen

In het BUKAZU boekingssysteem is een aparte pagina voor annuleringen. U kunt hierin aangeven hoeveel procent van de huur de gasten alsnog moeten betalen. Daarnaast kunt u voor elke post afzonderlijk bepalen of ze deze helemaal of deels terugkrijgen. Indien een annuleringsverzekering via de verhuurder is afgesloten, moet die uiteraard wel betaald worden. Een schadeverzekering bijv. niet, want die wordt niet gebruikt. Zie het overzicht hiernaast als voorbeeld.

Nadat u alles heeft ingevuld krijgen de gasten een eindafrekening die ze eventueel kunnen gebruiken om via hun eigen externe annuleringsverzekering het te betalen bedrag terug te krijgen.


Betalingen aan eigenaren

In het overzicht betaling aan eigenaar ziet de verhuurder direct hoeveel geld hij verschuldigd is aan welke eigenaar, voor elk object apart. De verhuurder kan dus snel en makkelijk de eigenaren betalen.

De verhuurder (en de eigenaar) kunnen de specificatie van de betalingen vinden onder de maandinkomsten bij elk vakantieverblijf.


Betalingen aan en door huurders

In het actiepunten overzicht kan de verhuurder snel zien welke eindafrekeningen voor de borg opgemaakt moeten worden, welke borgen terug betaald moeten worden en welke gelden voor annuleringen terug betaald moeten worden.

Ook is snel te zien welke betalingsachterstanden er zijn. Via de mail worden er ook waarschuwingen naar de verhuurder gestuurd, maar hier staan alle betalingsachterstanden in één overzicht.


ideal boekingssysteem

Online betalen

Bij BUKAZU is het mogelijk om uw gasten online te laten betalen via iDeal, Sofort (Duits betalingssysteem), MrCash (Belgisch betalingssysteem) en de normale overschrijving. U kunt zelf instellen welke betalingsmethodes u wilt gebruiken. Voor de online betalingsmethode dient een extra module aangeschaft te worden. Daarnaast betaalt u aan de betalingsprovider een klein bedrag per transactie. Voordeel is dat u snel uw geld binnen heeft en een boeking dus definitief is.