De start van onze B&B

Bed and Breakfast Lhee, Dwingeloo

De start van onze B&B

Het is al weer veel te lang geleden dat ik geschreven heb in mijn blog. Ik vind dat ik een goede reden heb om even niet te schrijven, maar dat valt natuurlijk te bediscussiëren.

De puntjes op de i’ kosten veel tijd

De afgelopen maanden zijn wij, mijn man André en ik, druk bezig geweest met het opzetten van onze Bed and Breakfast in Lhee, bij Dwingeloo. Aangezien we alles tot in de puntjes verzorgd willen hebben, is dat niet zomaar even gedaan….

 

De kamers en badkamers waren al grotendeels ingericht, maar de puntjes op de i kostten erg veel tijd. Mooie sfeervolle lampjes, maar ook goede leeslampen. Een goed tweepersoonsbed, maar die ook als 2 aparte bedden kan dienen: een goede topper dus. Brede granieten wastafels, zachte handdoeken, heerlijk beddengoed. Alles moet kloppen (vinden wij).

5 sterren of 5 tulpen??

Wij zijn altijd bezig met de topklasse onder de vakantiehuizen, dus we willen ook een 5-sterren B&B neerzetten. Omdat een B&B nieuw voor ons is, hebben we het waarderingssysteem van de Stichting Bed and Breakfast Nederland gebruikt om te beoordelen of onze B&B voldoet aan de hoogste eisen. De Stichting hanteert geen 5 sterren, maar 5 tulpen. Dus voor ons de uitdaging om daar ook aan te voldoen.

Ontbijt bij bed and breakfast Lhee

Wat is luxe: zwembad of verse sapje?

De checklist van de Stichting Bed and Breakfast hebben we nauwkeurig bestudeerd. Hierin staan voorwaarden die wij niet bedacht hadden, zoals een kluisje of een spiegel van 120 cm hoog. Sommige zaken zijn basisvoorwaarden, andere leveren extra punten op. Wij hebben een zwembad en sauna, maar die leveren slechts 1 punt per item op. Je hoeft geen dure faciliteiten te hebben om in aanmerking te komen voor de 5 tulpen: een glas verse jus ’s ochtends levert 3 punten op. Inmiddels hebben we alles om in aanmerking te komen voor de 5 tulpen. Het is nu wachten op de mystery guest van de Stichting Bed and Breakfast Nederland, die beoordeelt of onze aanmelding voor 5 tulpen terecht is. Ik laat het jullie weten of we de 5 tulpen verdiend hebben!

Elke B&B is uniek

De Stichting Bed and Breakfast Nederland heeft op basis van vele data een uitgebreide checklist gemaakt. Dat is heel waardevol voor de B&B-eigenaren. Daarnaast is het zeker zo belangrijk zèlf te kijken wat jouw B&B speciaal en bijzonder maakt en hoe je je gasten het beste kunt werven en behouden. Gastvriendelijkheid staat natuurlijk op 1, maar dat is slecht meetbaar (vooraf). Een eigen website kan je helpen om te laten zien wat jouw B&B bijzonder maakt en wat je gasten bij jou kunnen verwachten.

Website voor een B&B

Website op smartphone en tablet/iPad!!

Onze website is gemaakt door MOOR Webdesign, met veel foto’s en alle informatie over de B&B. De website is responsief, wat heel belangrijk is. De website is dus goed te bekijken op een tablet, iPad en smartphone. Speciaal voor mensen die langs onze boerderij wandelen, fietsen of rijden (en dat zijn er heel veel!), is het van groot belang dat de website op een smartphone goed te lezen is. Onze potentiële gasten kunnen direct zien wat voor Bed and Breakfast we hebben en ook kunnen ze op de reserveringspagina (met het boekingssysteem) direct zien wanneer we nog vrije kamers hebben.

In de B&B hebben we vooral veel last-minute gasten en die vinden het fijn direct te kunnen zien of we nog een vrije kamer hebben. Dat is dus prettig voor de gasten en voor ons!

Share this post