Een nieuwe website voor extra boekingen!

Hoe verhuur ik mijn vakantiehuis het best?

Een nieuwe website voor extra boekingen!

In mijn vorige blog heb ik al genoemd hoe belangrijk een goede website is. Nu ben ik samen met Bob, de programmeur van BUKAZU, de afgelopen weken druk bezig geweest een nieuwe website te bouwen! Een heel werk, maar het resultaat mag er zijn, als ik de reacties van gasten en huiseigenaren mag geloven. Kijk maar eens op www.villaluxe.nl. Ik ben benieuwd naar je reactie.

Wat waren onze uitgangspunten bij het ontwerpen van deze nieuwe website?

  1. Uitnodigende website.

Het is belangrijk dat mensen die op je site komen, direct geïnteresseerd raken. Dit kan doordat er mooie foto’s op staan of een intrigerende tekst. Aangezien wij bijzondere vakantiehuizen verhuren, hebben we mooie foto’s op de voorpagina gezet. De bezoekers van onze site krijgen direct een idee van wat ze van ons kunnen verwachten.

  1. Mensen willen snel kunnen zoeken.

In deze tijd, waarin er een overweldigend aanbod is aan vakantiehuizen, willen mensen snel kunnen zien of er een huis is dat aan hun wensen voldoet. Een korte zoekbalk op de voorpagina is hiervoor ideaal!

Meestal is er 1 belangrijk item waar mensen op zoeken, bijvoorbeeld een bepaalde periode. Wij hebben gekozen voor de zoekitems: land, aantal personen en aankomstdatum. Maar dat kun je natuurlijk zelf bepalen. Heb je maar 1 huis te verhuren, dan is de zoekfunctie niet belangrijk. Maar de andere punten zeker wel!

  1. Ook uitgebreid zoeken moet kunnen.

Soms hebben mensen hele specifieke wensen voor hun vakantiehuis. Bijvoorbeeld een huis moet een zwembad of sjoelbak hebben, of geschikt zijn voor mindervaliden. Dan is een uitgebreide zoekfunctie heel fijn. Bezoekers kunnen aanvinken wat zij zoeken in hun vakantiehuis en alleen die huizen worden getoond.

 

  1. Direct overzicht in beschikbaarheid en prijs.

Een andere, zeer belangrijke vraag bij het kiezen van een vakantieaccommodatie is natuurlijk of het vrij is in de periode dat iemand op vakantie wil gaan en wat het kost. Een duidelijke kalender met prijzen helpt de gasten daarbij.

Op onze site staan heldere kalenders waarbij je in één oogopslag kunt zien welke periodes vrij zijn. Bij de prijzen staat vermeld wat inbegrepen is en wat extra besteld kan worden. De meeste gasten vinden het niet prettig om kosten ter plaatse te moeten betalen, daarom wordt bij ons bijna alles van tevoren betaald. Dat is trouwens ook prettig voor ons.

 

 

  1. Online boeken is onmisbaar.

Wil je je gasten snel binnenhalen dan moeten ze direct online kunnen boeken. Zeker als ze zien, zoals op bovenstaande kalender, dat het huis al vrij vol is, wil een gast direct zijn vakantieperiode kunnen vastleggen. We hebben gemerkt dat gasten het prettig vinden om eerst een optie op een huis te nemen. Dat bieden we ze dus ook aan. Niet te lang, een optie van 3 dagen is voldoende. Voordeel is dat de gasten dan direct een optiebevestiging krijgen met het te betalen bedrag en dat ze kunnen zien dat je een betrouwbare organisatie bent. Onze opties worden dan ook bijna altijd omgezet in boekingen!

  1. Als verhuurder zelf de website kunnen aanpassen.

Wat ik erg belangrijk vind, is dat ik zelf dingen op mijn website kan wijzigen en niet steeds een programmeur daarvoor hoef in te schakelen. Een programmeur kost tijd en geld. Bob heeft een site gemaakt met cms (content management system), zodat ik zelf foto’s kan toevoegen, teksten kan wijzigen of huizen kan toevoegen. Die vrijheid vind ik heel belangrijk.

De nieuwe website staat nu een paar weken online en de boekingen stromen binnen. Is dat toeval of heeft het te maken met de mooie nieuwe site…?

 

 

Share this post