Hoe verhuur ik mijn vakantiehuis het best?

Hoe verhuur ik mijn vakantiehuis het best?

Er is niet één goed antwoord op deze vraag te geven, maar er zijn wel enkele zaken die belangrijk zijn om je vakantiehuis beter te verhuren dan anderen.

Ik ben Marjon van Oorschot en verhuur al ruim 10 jaar onze eigen vakantiehuizen en die van andere eigenaren. We hebben een gemiddelde bezetting van 70% en dat is goed te noemen. Ik heb de afgelopen jaren al veel eigenaren geadviseerd bij de verhuur van hun huis en dat is leuk om te doen.

Wat moet je doen om de verhuur van je vakantiehuis te verbeteren?

 1. Een aansprekend vakantiehuis tonen.

Zorg dat het interieur en de omgeving bij elkaar passen. Het meubilair moet geen ‘bij elkaar geraapt spul’ zijn, dat je van diverse mensen gekregen hebt. Gasten willen kunnen zien hoe gezellig het is om bijv. gezamenlijk aan de eettafel te dineren.

vakantiehuis

 1. Zorg voor mooie foto’s.

Het klinkt heel vanzelfsprekend, maar vaak zie toch je foto’s die donker of bewogen zijn. Maak de buitenfoto’s bij mooi zonnig weer en zorg ervoor dat er voldoende licht in huis is als je interieurfoto’s maakt. Gasten moeten direct een positief gevoel krijgen als ze zich indenken hoe het is om je in je huis te verblijven.

 1. De website moet uitnodigend zijn.

Een frisse website met duidelijke indeling en heldere foto’s laat gasten zien wat het vakantiehuis hen kan bieden. Ze krijgen een indruk hoe het is om daar in huis te zitten of om buiten te genieten. Wij gaan bij de opbouw van onze websites altijd uit van vragen die de gasten zouden kunnen hebben: waar ligt het huis, is het geschikt voor onze groep, is er een tuin, hoe is de indeling en met wie kan ik contact opnemen voor vragen?

boekingssysteem vakantiehuis

 1. Betrouwbare uitstraling.

Gasten willen alleen bij een betrouwbare partij een huis huren. Zorg voor voldoende informatie over het huis, over jezelf en een betrouwbaar boekingssysteem zoals bukazu is daarbij onmisbaar. De duidelijke informatie die je verstrekt geeft de gasten vertrouwen.

 1. Zorg dat je goed bereikbaar bent.

Er zijn altijd mensen die graag eerst iemand willen spreken, voordat ze een huis bij een particulier of kleine (onbekende) organisatie gaan boeken. Zorg dat je telefonisch goed bereikbaar bent, zodat je eventuele vragen direct kunt beantwoorden. Je kunt telefonisch ook gelijk een boeking aannemen, en binnen 5 minuten na het telefoongesprek de boekingsbevestiging verstuurd hebben.

 1. Reageer snel!

Wat je ook doet, reageer altijd snel op vragen en reacties van mensen. Dat wordt tegenwoordig hooggewaardeerd. De snelheid en juistheid van je reacties geven de mensen een groot gevoel van kwaliteit.

Ik hoop je op wat nieuwe gedachten gezet te hebben met dit artikel. Reacties en aanvullingen zijn van harte welkom!

Share this post

Comment (1)

 • G de Bruyn

  U kunt uw vakantiehuis niet alleen verhuren maar ook gewoon te ruil aanbieden. Huizenruil is voor vele mensen al bekend maar http://www.tweedewoningruil.nl richt zich enkel op mensen met een tweede huis. Dat biedt voordelen, zo kunt u de periode wanneer men ruilt vrij afspreken, ook hoeft u geen rekening te houden met het opbergen van uw privéspullen.
  Deze website lijkt mij een goede aanvulling voor de steeds grotere groep mensen die in het bezit zijn van een tweede woning.
  Zo haal je meer vakantie uit uw tweede huis.

  maart 17, 2016 at 5:06 pm

Comments are closed.